Vinkkejä kesätöiden hakuun

Vinkkejä kesätöiden hakuun

DigiPlazalla aukeaa tänäkin vuonna useita kesätyöpaikkoja niin yritys- kuin kuluttajamyynnin puolelta. Listasimme alle yleisiä vinkkejä, jotka helpottavat sinun kesätyönhakuasi. Olitpa hakemassa kesätöitä meiltä DigiPlazalta tai jostain muualta; vinkit auttavat sinua saamaan unelmiesi kesäduunin.

Täytä työhakemus huolellisesti

Käytämme itse kesätyöhakemuksissa lyhyttä, helposti lähestyttävää versiota, jonka täyttäminen kestää alle minuutin. Voit täyttää hakemuksen -tästä-
Olipa hakemus pitkä tai lyhyt, sitä ei ainoastaan kannata, vaan se pitää täyttää huolellisesti. Työhakemus on ainoa asia, joka työnantajalla on sinusta ennen haastattelua. Ilman huolellisesti täytettyä työhakemusta työnantaja ei voi tietää miten hyvä ja sopiva tyyppi sinä olet kyseiseen työhön.

Sovi haastatteluaika hetkeen, jolloin voit osallistua haastatteluun

Moni kesätyönantaja vastaanottaa paljon hakemuksia samalla, kun työpaikkoja on rajoitetusti. Työhaastattelu on hetki, jolloin sinä voit loistaa ja näyttää olevasi sopivin henkilö täyttämään paikan. Olipa työhaastattelu etänä tai kivijalkatyöpaikassa: Ole sovittuun aikaan paikalla/valmiina. Sinun ei tarvitse olla puolta tuntia etuajassa, eikä liian ajoissa paikalle saapuminen ole edes fiksua: Saatat häiritä jonkun toisen henkilön työhaastattelua. Oikeaan aikaan oikeassa paikassa takaa hyvän ensivaikutelman työhaastattelussa.

Mikäli et syystä tai toisesta pääsekään haastatteluun: Peru aika soittamalla ja/tai sovi uusi aika. Mikäli et kykene puhumaan puhelimessa, on viesti totta kai parempi vaihtoehto, kuin jättää ilmoittamatta ja olla saapumatta paikalle. Kesätyörekryissä hakemuksia on paljon ja ainakin me DigiPlazalla ymmärrämme kyllä, jos kohdallesi sattui haastatteluaikaan jokin este. Mikäli henkilö siirtää puhelinsoitolla reippaasti aikaa sopiakseen uuden työhaastatteluajan ja saapuu uutena aikana sovitusti etänä paikalle, hän ei saa miinusmerkkiä haastattelun siirrosta hakemukseen, vaan hakemus ja haastattelu ja hakemus käsitellään, kuin kenen tahansa muunkin hakemus. Me DigiPlazalla panostamme haastatteluihin. Meillä on ammattitaitoiset hr-alan osaajat hoitamassa rekrytointiprosesseja. Oharit jättävät huonon maun suuhun ammattilaiselle, joka on varannut aikaansa juuri sinun haastatteluun, joten ilmoita reippaasti, jos tilanteesi muuttuu. Tällä tavalla pidät itsellesi ovet avoimena hakemaasi työpaikkaan myös tulevaisuudessa.

Tee yksilöllinen hakemus jokaiseen työpaikkaan

Olet varmasti joskus lukenut iltapäivälehdistä tarinoita: ”X on jättänyt yli 1000 hakemusta, eikä saa siltikään töitä!” Miten tilanteen saa kuntoon?
-Lue työpaikkailmoitus huolellisesti ja jätä hakemus/yhteydenottopyyntö ilmoituksen ohjeiden mukaan. Muutoin hakemuksesi voi joutua väärään kansioon ja se jää käsittelemättä

-Hae ensisijassa töitä sillä kielellä, jolla työpaikkailmoitus on kirjoitettu. Mikäli esimerkiksi copypastaat englanninkielisen hakemuksen työhön, jossa ei edellytetä englantia, annat työnantajalle kuvan, ettet ole viitsinyt lukea edes työpaikkailmoitusta.

-CV:n spämmääminen ei kannata. Voi olla, että saat töitä jättämällä satoja hakemuksia. Hakuammunta työnhaussa ei kuitenkaan ole sinulle paras tapa. Voi myös olla, että haet itsellesi parasta työpaikkaa, jonka hakuun olisit halunnut panostaa, mutta et itse huomaa paikan menevän ”ohi”

-Mikäli sinulta puuttuu jokin taito, jota työpaikkailmoituksessa sanotaan edellytykseksi työssä onnistumiseen: Älä jätä hakemusta. Vaikkapa rekkakuskiksi on turha hakea, jos taskussa ei ole ajokorttia. Tilannetta ei muuta lisätiedustelu: ”Minulta puuttuu E-kortti, saanko kuitenkin töitä?”

Yllä on mainittu monia asioita, joita ei kannata tehdä kesätöitä hakiessa. Tärkein asia, millä pysyt halutessasi työllistettynä sekä tulet saamaan varmasti kesätöitä, on ymmärtää työnantajan tarvetta: Työnantaja haluaa töihin ihmisen, joka tuottaa työnantajalle lisäarvoa, eli tulosta enemmän, kuin hänen palkkansa on. Meillä DigiPlazalla tämä näkyy tuloksissa. Meillä tuloksentekoa ei tarvitse pelätä tai pitää mörkönä: Me autamme, tsemppaamme, koulutamme ja kannustamme sinua onnistumaan omassa työssäsi. Onnistumisesi näkyy suoraan palkassa ja pääset myös vaikuttamaan tekemääsi työhön monella eri tavalla.

Helpoin ja nopein keino kokeilla vinkkejä käytännössä, on hakea töihin tästä →
Hakemuksen täytettyäsi rekrytoijamme ottaa sinuun lähipäivinä yhteyttä sopiakseen etähaastatteluajan. Jutellaan silloin enemmän ja katsotaan riittääkö blogi ja hakemus DigiPlazalle täyttämään kesätyötarpeesi