Koronan iskettyä moni yritys perusti nopeasti verkkokaupan tai laajensi jo olemassa olevaansa. Toiminta siirtyi vahvasti sähköiseksi. Samalla yhtiössä mietittiin, miten markkiointi tulee hoitaa. Viimeistään nyt siirryttiin verkkoon.
Someen ilmeistyi ryhmiä, joissa jaetaan vinkkejä mistä mitäkin tuotetta/palvelua kannattaa ostaa.
”Tykkää jaa voita!” -kisat menevät kuin kuumille kiville. Hakukoneoptimoinnin kysyntä räjähti käsiin. Yrittäjiltä vaadittiin pakkoraossa nopeita liikkeitä markkinoinnin päivittämisessä korona-aikaan. Moni teki näin, mutta tulokset suhteessa panostukseen eivät kuitenkaan olleet sitä, mitä normaalitilassa?
”hakukonemarkkinoinnissa syntyi osalle yrityksiä tila jossa aikaa kului, rahaa paloi, tulosta eikä tullut ”
Hakukone- ja nettimainonta on tätä päivää. Sitä pitää tehdä, jos haluaa näkyä netissä. Mainonta ei kuitenkaan ole tie autuuteen ja onneen tai itseisarvo. Kauppa on. Muutama viikko eteenpäin poikkeustilan julistamisesta on helpompi katsoa taaksepäin ja miettiä: ”Mitä markkinoinnissa tapahtui, kun Suomeen julistettiin poikkeustila?” Nettimainonnan budjetti yrityksillä kasvoi moninkertaiseksi aiempaan. Samanaikaisesti Suomessa asiakkaita oli sama rajallinen määrä, kuin aiemmin eikä mainokseen laitettu lisäpanos kasvanutkaan samassa suhteessa, kuin mainosbudjetit.
Markkinalle syntyi eräänlainen huutokauppa: Riippumatta siitä, miten hyvin sivusi on kohdennettu, eniten näytöstä maksava vei asiakkaat. Moni yritys saikin pettymyksekseen todeta verkkomainonnan lisäpanoksen menneen joko kokonaan tai osittain hukkaan. Poikkeustilan aikana hakukonemarkkinoinnissa syntyi osalle yrityksiä tila jossa aikaa kului, rahaa paloi, tulosta eikä tullut. Poikkeustila ei ole ollut helppo optimointiin erikoistuneille yrityksillekään: Hyvin tehty työ ei ole tuonut sitä tulosta, mikä normaalioloissa olisi tuonut merkittävää hyötyä omalle asiakkaalle, yrittäjälle. Syntyy paradoksi: Tehtiin markkinointistrategisessa ketjussa miten hyvää jälkeä tahansa, ei haluttuja tuloksia onnistuttu saamaan ilman ylisuurta budjettia suhteessa saatuun myyntiin. Paradoksi vei järjen pois markkinoinnilta. DigiPlazalla teimme poikkeustilan tultua voimaan nopeita liikkeitä: Lanseerasimme konspetin tukemaan verkossa tapahtuvaa mainontaa pk-yrityksille. Yhtiö voi tilata meiltä kohdennettuja, luontaiselta kuulostavia tekoälypohjaisia puherobottikontakteja, joiden avulla yritys voi tiedottaa asiakkailleen vaikkapa omista tarjouksistaan. Olemme mm. kontaktoineet yritysten verkkokauppojen asiakkaita puhelimitse kutsumalla heidät tutustumaan vasta-avattuun kauppaan.
”Nyt voit viedä yrityksesi tekoälypohjaisen markkinoinnin maailmaan vain muutamilla satasilla!” Avullamme verkkokauppojen kävijämäärät ovat nousseet monikymmenkertaisiksi. Rakensimme palvelupakettimme ajatuksenamme pitkät asiakassuhteet: Siksi emme halua riistää asiakaspulasta kärsivän yhtiön kassasta viimeisiäkin roposia, vaan tarjota palvelua, jossa sijoitettu euro tuo asiakkaallemme enemmän, kuin hänen sijoituksensa on ollut meihin; Laskimme poikkeusajalle hintojamme asiakkaillemme ja tarjoamme palveluitamme ajatuksella, että voimme olla sinun yrityksesi strateginen markkinointikumppani myös tulevaisuudessa. Nyt voit viedä yrityksesi tekoälypohjaisen markkinoinnin maailmaan vain muutamilla satasilla!
Asiakkaita kiinnostaa uusi palvelu ja uudenlainen markkinointi. Haluatko sinä tehdä kaiken, kuten kaikki muutkin, vai erottua joukosta ja kokeilla uusia 2020-luvun markkinointikampanjoita? Ota yhteyttä ja tilaa maksuton konsultointi yrityseesi!