Etätyö kotona, kokemuksia

Millaista etätyö kotona oikeasti on?

Etätyösuosituksien lisäännyttyä monet työpaikat ovat siirtyneet osittain tai kokonaan etätöihin.
Mielikuva kotona rahan ansaitsemisesta on kuitenkin erilainen, verrattuna todellisuuteen.
Keräsimme tähän tekstiin joitain eroja siitä millaista etätyö kotona oikeasti on.

Työaika (ja paikka) etätöissä

Moni etänä tehtävä työ on työajaltaan vapaata ja tärkeintä on saada työt tehtyä. Näin on myös meillä DigiPlazalla. Edellytämme projektikohtaista tulostavoitetta ja heti tavoitteen täytyttyä voit halutessasi nauttia ylimääräisestä vapaa-ajasta tai jatkaa rahan ansaitsemista kotoa käsin.
Harmaan arjen kuluessa etätöissä moni kuitenkin huomaa tarvitsevansa tiettyjä rutiineja päivässä, olipa ne millaisia vain: Aamulenkki, lounas, kahvitauko tai mitä ikinä.

Toinen asia johon ei juurikaan kiinnitetä huomiota on työskentelytila, paikka missä etätöitä tehdään.
Jos teet työtä mikä vaatii keskittymistä, on tärkeää ettei ympärillä ole häiriötekijöitä. Jos vaikkapa joudut istumaan etäpalavereissa kamera avoinna voi puitteet työpisteesi taustalle olla tärkeät.

Muutamia paikkoja joissa DigiPlazalla plazalaiset ovat tehneet etänä töitä ovat olleet niin kodin työpiste, kesämökkilaituri, kuin vaikka tunturin laki 🙂

Puhelinmyynnissä tärkeää on, että voit työskennellä paikassa missä voit keskittyä asiakaskeskusteluun ilman ympäröivää vilinää tai häiriöääniä. Vaikka siis etätöitä voikin tehdä mistä tahansa, tuloksekas etätyö vaatii omanlaisensa ympäristön.

Onko etätyö yksinäistä?

etätyö kotona, tienaa kotona, lisäansiotOn ja ei. Riippuu missä työskentelet ja mitä teet. Joissain töissä on mahdollista, että henkilö saa ohjeet työn suorittamiseen sähköpostilla ja deadlinen milloin työ pitää olla valmiina lähetettäväksi eteenpäin. DigiPlazalla jokainen puhelinmyyjämme on päivittäin useita kertoja yhteydessä omaan tiimivetäjäänsä saaden ohjeita, tsemppiä tai vaikka kuulumisten kyselyä. Järjestämme myös viikottain ”Finally Friday”-palaverin jolla aloitamme viikonlopun. Palaverissa jaamme viikottain erilaisia palkintoja työntekijöillemme. Plazalaiset ovatkin saaneet Finally Friday-palaveista mm. Sähköskoottereita, satojen eurojen arvoisia lahjakortteja sekä mm. VR-laseja.

Etätyö jossa et ole yksin

Me plazalaiset olemme luomassa 2020-luvun virtuaalista etätyökonseptia jossa tärkeänä osana on aktiivinen vuorovaikutus sinun ja muun tiimin kanssa. Järjestämme myös aktiivisesti fiilismittareita työssäviihtymisestä ja olemme saaneet paljon positiivista palautetta hyvästä tiiminvetäjien toiminnasta. Monet ovatkin sanoneet kokevansa tiiminvetäjän olevan lähempänä ja paremmin läsnä DigiPlazalla, kuin monissa ns. ”kivijalkatyöpaikoissa”. Vaikka työskentelet etänä, meillä et ole yksin.

Sopiiko etätyö minulle?

Miltä tuntuu ajatus tienata puhumalla rahaa poistumatta kotoa?
Haluatko säästää rahaa ja aikaa työmatkoissa? Onko etätyönteko sinulle sopivaa? Tapa jolla saat varman vastauksen on kokeilu. Haemme säännöllisesti eri projekteihin puhelinmyyjiä 1-6kk määräaikaisiin työsuhteisiin. Jätä meille hakemus
tästä linkistä. Otamme sinuun yhteyttä ja kerromme lisää avoimista työpaikoistamme. Hakemalla etätöihin et häviä mitään, huonoimmillaan et tule valituksi ja parhaimmillaan voit löytää uuden kivan tavan miten kasvattaa omia tuloja 🙂 Hae heti!